Opinion: stigende boligpriser betyr at vi må tilpasse våre pensjonsplaner

Vi kan ikke fortsette å strekke oss enda lenger økonomisk for å eie våre hjem uten å erkjenne at ofre må gjøres andre steder.
Selv en global pandemi har gjort lite for å dent meteorisk økning i boligprisene.

Ifølge De nyeste dataene fra Office For National Statistics hoppet boligprisene med 11.8% i 12-månedene til September, opp fra 10.2% – økningen registrert i August.

Som et resultat er det gjennomsnittlige hjemmet nå verdt en kjøttfull £270 000 ‒ en ny rekord, og en massiv £28 000 høyere enn dette punktet for et år siden.

Dette er ikke akkurat en one-off, heller.

Tilbake i 2009 for eksempel, den gjennomsnittlige boligprisen sto på mindre enn £155,000.

Lengre boliglån vilkår
En av måtene som folk takle tempoet i boligprisøkninger har vært å strekke sine boliglån vilkår.

Ved å betale det på lengre sikt, kutter du størrelsen på din månedlige tilbakebetaling, noe som potensielt gjør den mer håndterlig.

Det er en åpenbar brodd i halen til å gjøre dette selv. Betale den av lenger betyr at det ender opp med å koste deg mer samlet siden du betaler renter på gjenværende gjeld lenger.

Hva mer, fra et praktisk perspektiv, er du bokstavelig talt tar lengre tid å nedbetale boliglån.

Det betyr at boliglånsregningen vil ta en del av din månedlige inntekt i en større periode, og hvis den går på huset, kan den ikke brukes på andre måter, som å bidra til pensjon.

Faktisk, for noen låntakere, at lengre boliglån sikt faktisk tar dem inn i pensjon.

Som et resultat, ikke bare vil de sliter med å vie nok penger til sin pensjon i første omgang, de kan da ha til å bruke noen av pensjonsinntektene de får til å betale resten av boliglån.

Vi har bare så mye penger
Så mye som folk som meg bang på om hvor nyttig det er å begynne å spare for pensjonen din tidlig-og det er virkelig et smart trekk hvis du har råd til å gjøre det ‒ virkeligheten er at når du først begynner å jobbe, har du bare så mye disponibel inntekt igjen hver måned.

Og for de fleste, første prioritet kommer til å være å få på huset stigen.

Selvfølgelig betyr disse boligprissprangene at det tar lengre tid å lagre et innskudd i utgangspunktet, selv om du er heldig nok til å få hjelp fra dine kjære, mens størrelsen på boliglånet du trenger sannsynligvis betyr at du ikke vil ha en stor mengde igjen å holde fast i en pensjon.

Mens arbeidsplassen pensjonsordningen har vært en fenomenal suksess i å få folk til å spare for sine pensjonister, er realiteten at selv med ekstra bidrag fra arbeidsgivere og skattelettelser på toppen, stikker til minimum bidrag ikke kommer til å resultere i noen liv i luksus i pensjon.

Gjør det meste ut av det du har
Det er ingen lett svar på dette, men heller en rekke alternativer som mange av oss er nødt til å ta på alvor som vi blir eldre.

Den første er å gjøre mest mulig ut av den største eiendelen vi har, nemlig våre eiendommer.

Det er ikke nødvendig å scrimp av på en beskjeden pensjon når du er satt i en eiendel verdt en pakke.

Downsizing er avhengig av flere boliger som bygges spesielt rettet mot eldre mennesker, men selv om du ikke vil forlate, er det alltid egenkapitalutgivelse.

Det er langt fra perfekt, men det kan tillate deg ikke bare å supplere pensjonen din, men også overføre en arv til dine kjære mens du fortsatt er rundt for å se dem dra nytte av det, i stedet for å holde på til du dør.

Vi må kanskje også vedta en annen strategi mot vår pensjonssparing, der vi fokuserer helt på innskudd og boliglån i vårt tidlige arbeidsliv, før vi går opp våre pensjonsbidrag når vi treffer middelalderen.

Personlig tror jeg det er litt av en risiko, men det kan bety en bedre pensjon for noen.

Kan boligprisene fortsette å stige?
Jeg har skrevet om boliger i over et tiår nå, og jeg har hørt utallige ganger at den massive boligprisveksten er en boble som ikke kan vare, med et krasj rett rundt hjørnet som vil bringe prisene ned til noe mer rimelig.

Åpenbart har det ikke skjedd ennå.

Boligprisene drives opp av den kroniske mangelen på forsyning ‒ en rapport fra House Of Lords for noen år siden foreslo at vi måtte bygge så mange som 300.000 nye boliger i året for å gjøre en buk på boligprisveksten, og den triste sannheten er at vi ikke produserer noe i nærheten av så mange.

Hva mer, det har vært konstant tiltak Fra Regjeringen som øker etterspørselen i stedet for tilbudet, som Dokumentavgift ferie eller innføring Av Hjelp Til Å Kjøpe ordningen.

Inntil vi produserer nok boliger til å faktisk møte den etterspørselen, vil prisene fortsette å stige, og folk vil bli tvunget til å velge mellom å bruke pengene sine mot pensjon eller mot å komme inn på ‒ og holde seg på ‒ boligstigen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *