Buy-to-let: BRITISKE eiendomsinvesteringer i 2022

Vi avslører noen av stedene hvor eiendomsinvestorer kunne nyte en ryddig fortjeneste i 2022.
Gjenåpningen AV DEN BRITISKE økonomien i 2021 har presentert noe av et blandet bilde for kjøp-til-la-investorer.

På den ene siden, utleie etterspørselen steg kraftig og har nylig truffet en all-time high.

Ifølge National Residential Utleiere Association (NRLA) sa 57% av private utleiere etterspørselen etter private utleie økte i tredje kvartal 2021.

Dette var utvilsomt gode nyheter for eksisterende utleiere, som Var det faktum at Zoopla i November rapporterte at leieprisene steg i raskeste tempo i 13 år.

På den annen side, for nye investorer eller de som ønsker å utvide sin portefølje, har den stigende boligprisveksten sett det siste året gjort det vanskeligere å få avtaler til å stable opp.

Den gode nyheten er at mange prognosemakere har spådd en mykning av boligprisene i 2022, så det kan være flere muligheter for utleiere som ønsker å kjøpe mer eiendom.

Så, hvilke steder skal de undersøke?

Bristol
Siden wfh-trenden (work from home) kan være her for å bli-om enn med en form for hybridarbeid i motsetning til at WFH på HELTID er normen for mange selskaper-Virker Bristol som en ganske god innsats for investorer som tar et langsiktig syn.

Faktisk kom Det ut på topp I Aldermores siste Kjøp For Å La City Tracker, publisert i desember, ha hoppet seks steder fra nummer syv i 2020.

Den årlige listen sammenligner 50 byer OVER HELE STORBRITANNIA, vurderer dem i henhold til fem kriterier: gjennomsnittlig total leie, avkastning, boligprisvekst det siste tiåret, antall ledige stillinger og prosentandel av befolkningen i leiemarkedet.

«Bristol plassert nummer en for buy-to-let investering i år i stor grad på grunn av sin langsiktige bilde,» Sier Jon Cooper, leder av boliglån distribusjon for boliglån På Aldermore.

«Med en estimert fjerdedel av innbyggerne privat leie, har den det laveste antallet langsiktige eiendom ledige stillinger (på bare 0,6% i år) og langsiktig boligprisvekst har i gjennomsnitt 5,1% hvert år siden 2010.”

«Byen bringer en blanding av åpne områder, en aktiv kulturell arrangementskalender, et livlig natteliv, matvalg av høy kvalitet, ikonisk utsikt som Clifton Suspension Bridge og grønne tiltak som gjør Det til et levende sted å bo.

«Dette har ført til at den har blitt kåret både Som En Europeisk Grønn Hovedstad og rangert På National Geographics kule liste de siste fem årene.

«De mange grønne områdene og byfornyelsesprosjektene, som docklands regeneration, betyr at det moderniseres raskt, noe som gjør det attraktivt for studenter, unge fagfolk og familier.”

For investorer som er opptatt av å maksimere kortsiktig fortjeneste og langsiktige gevinster, foreslo analyse utført Av Build For å La spesialist Sequre Property Investment i November at de kanskje ønsker å fokusere på leiligheter.

Det så på 18 store byer OVER HELE STORBRITANNIA og fant at leiligheter utgjorde 94% av alle high yield investeringer tilgjengelig I Bristol.

Inner London
I 2020 førte COVID-19-pandemien til at et stort antall mennesker forlot hovedstaden for landsbygda, men det er nå tegn på at et betydelig antall mennesker kommer tilbake.

Data fra eiendomsmegler Hamptons viste at leieprisene i Indre London returnerte til vekst for første gang siden starten av pandemien i November, og økte 3.9% sammenlignet med samme måned i 2020.

«Mens det fortsatt er en vei å gå, er leieprisene I Indre London på vei til å nå pre-pandemiske nivåer innen midten av 2022,» sier Aneisha Beveridge, forskningsleder Ved Hamptons.

«Dette betyr, i en reversering av dette året, vil vi sannsynligvis se At inner London leier overgår Outer London I 2022.”

Forskning fra eiendomsmegler Knight Frank fant at dette allerede skjedde I Prime Central London etter å ha avslørt leieprisene var opp 5.3% i de tre månedene til November, sammenlignet med 5.1% for leieprisene I Outer London.

Det sier denne trenden blir drevet av folk som bor i distriktene som søker En London base, med sterk utleie vekst i områder som Wapping, Canary Wharf og Bayswater.

«Mange mennesker som flyttet vestover fra London, vil nå ha en eller to-roms leilighet I Bayswater å ha som base i hovedstaden fordi Den er så nær Paddington,» sier Samantha Di Mond, en senior utleie forhandler I Knight Franks Hyde Park kontor.

Selv om utbyttene utvilsomt er lave I London, med boligprisvekst I Indre London som ligger i resten av landet, kan kunnskapsrike investorer vinne når det gjelder kapitalgevinster ved å snappe opp en eiendom nå hvis, som noen prognosemakere har spådd, kjøpere returnerer mye til hovedstaden i de kommende årene.

Sunderland
For investorer som søker avkastning, Er Nordøst generelt et godt valg, spesielt med boligprisene lave i forhold til andre områder av landet.

Sunderland tilbyr ikke bare en av de beste utbyttene i landet ifølge en nylig studie av eiendomsmegler sammenligningsside Rentround, men det gir også potensial for kapitalvekst takket være den siste utviklingen.

Til tross for frykt For At Nissan kunne stenge fabrikken i Sunderland post-Brexit, annonserte Den nylig planer om å investere i et £1 milliard elbilnav i byen.

«Dette er en del av en fremvoksende grønn industri i regionen, som ser ut til å øke etterspørselen etter leid eiendom,» sier Richard Rowntree, administrerende direktør for boliglån hos spesialist buy-to-let utlåner Paragon Bank.

Akhtar Hussain av property investment platform Property Forecaster har et lignende syn.

«Byen er et åpenbart investeringsvalg på mellomlang og lang sikt, spesielt siden Det er Hjemmet Til Nissan-anlegget, som ligger i sentrum for En £13 milliarder investering i utvikling av elektriske biler,» sier Hussain.

«Som universitetsby vil det også alltid være et sterkt leiemarked.”

Han legger imidlertid til at investorer kan gjøre enda bedre ved å se litt lenger unna.

«Investorer som ønsker å dra nytte av potensialet, kan gjøre enda bedre ved å vurdere «drabantbyen» I Washington, som bare er omtrent åtte miles Fra Sunderland, » sier Hussain.

«Det topper vår diamantliste over de stedene som mest sannsynlig vil øke i verdi.

«Generelt kan» drabantbyer » være store investeringer da de sitter nær populære buy-to-let-steder som Sunderland, men drar nytte av lavere priser og blir oversett av investorer som fokuserer på de større byene.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *